Online zwangerschapsyoga cursus

Mam2b is trots om voor het eerst een unieke online cursus aan te bieden. Je krijgt je eigen gebruikersnaam en wachtwoord en iedere week ontvang je een nieuwe zwangerschapsyoga les bestaande uit videos, podcasts en achtergrondtheorie.

Direct inloggenHoe ziet de online cursus er uit?

Ben je nieuw? Hier onder vind je een voorbeeld van wat er zoal allemaal in de lessen aan bod komt. Ook vind je een helder overzicht met de mogelijk pakketten en het aanmeldformulier.

Les 1

Yoga oefeningen gericht op bewustwording en basishoudingen. Het hele lichaam wordt soepel gemaakt en voorbereid op de bevalling. Tevens kunnen de oefeningen klachten verminderen en voorkomen.
Presentatie theorie ‘Ontspanning en hormonen’. Hierin wordt uitleg gegeven over waarom het belang van ‘ontspanning’ tijdens de bevalling. Dit heeft alles te maken met hormonen. Welke hormonen maak je aan, hoe kun je dit beïnvloeden?
De buikademhaling. Dit is een basis-ademhalingstechniek die je kunt inzetten om rustig en ontspannen te blijven tijdens de bevalling. In de video wordt uitleg gegeven over de buikademhaling en je leert een snelwerkende techniek.
De body Scan. Dit is een ontspanningsoefening, waarbij je je bewust wordt van jezelf en je lichaam.

Les 2

Yoga oefeningen gericht op het gebied rondom het bekken. Je wordt je meer bewust van je lichaam, je bekken en bekkenbodemspieren. Ook de weeëndans en andere bewegingsvormen komen aan bod om je weeën goed mee op te vangen en de indaling van je kindje te bevorderen.
Presentatie theorie ‘De bekkenbodem’. Hierin wordt uitleg gegeven of wat de bekkenbodem is, hoe het werkt.
De flankenademhaling. Dit is een ademhalingstechniek die je kunt inzetten tijdens de weeën. Als je merkt dat de weeën heviger zijn en niet meer op te vangen zijn met een lage buikademhaling, dan ga je over naar het ademen naar de flanken. In de video wordt uitleg gegeven over deze ademhalingstechniek.
Ademhalingsoefening. Door je te focussen op jezelf en je adem, zul je merken dat je de regie over jezelf ervaart en daarop volgend de rust en ontspanning zult verkrijgen.

Les 3

Yoga oefeningen gericht op meer balans, stabiliteit en zelfvertrouwen. Dit is fijn om je goed voor te bereiden op de bevalling en het aankomende moederschap.
Presentatie theorie “De fases van de bevalling’. Hierin wordt uitgelegd welke fases je allemaal doorloopt tijdens normale vaginale bevalling, zodat je weet wat er in je lichaam gebeurd tijdens de bevalling. Daardoor kun je veel beter omgaan met de weeën en beter ingaan op de signalen die je lichaam je geeft.
De puftechniek. Deze ademhalingstechniek kun je inzetten als je hele heftige weeën hebt, die je niet meer kunt opvangen met de buik- en flankenademhaling. Het voorkomt dat je gaat hyperventileren en helpt je om goede krachtige weeën te krijgen voor een snellere en betere ontsluiting.
Suggestieve ontspanning. Laat je meenemen tijdens deze fijne visualisatie-oefening. Leer hoe je met je aandacht en gedachten je je hoofd leeg kunt maken en je lichaam in diepe ontspanning kunt krijgen.

Les 4

Yoga- oefeningen gericht op zwangerschapskwaaltjes. Denk aan vochtophoping in je voeten en benen, maagzuur en misselijkheidsklachten, bekkenpijn en rugpijn. Met deze oefeningen kun je deze klachten verminderen en voorkomen.
Presentatie ‘Bevalhoudingen’. Wist je dat er niet 1 houding is waarin je moet bevallen? In deze video wordt uitleg gegeven waarom het veranderen van houdingen juist zorgt voor een snellere en soepelere bevalling.
De roosademhaling. Dit is een typische yoga-ademhaling die je kunt inzetten tijdens het opvangen van persweeën. Haalt ook de pieken van de heftigheid van de weeën weg.
Progressieve relaxatie. Dit is een ontspanningsoefening waarbij je door het aanspannen van je spieren en daarna ontspannen van je spieren, bewust wordt van de spanning in je lichaam en deze via deze manier kunt leren los te laten.

Les 5

Yoga-oefeningen voor het hele lichaam, voorbereidend op de bevalling. Tijdens deze les maak je ruimte in heel je lichaam en in je hoofd, voor het geboorte van je kindje.
Presentatie ‘De uitdrijving’. In deze video wordt uitleg gegeven over de persfase, wat gebeurd er tijdens deze fase en welke perstechnieken zijn er?
De perstechniek. In deze video worden de diverse perstechnieken uitgelegd en voorgedaan.
Ontspanningsoefening contact met je lichaam en je kindje. Tijdens deze oefening ervaar je de connectie met je eigen lijf en de bijzondere band met je kindje

Pakketten en prijzen

Basis Mam2b online video cursus.
Je ontvangt 15 videos en podcasts gedurende 5 weken. De videos bestaan uit yogales, uitleg en theorie.
€ 99.95

We willen starten met een actie: Normaal kost de cursus 140 euro, maar nu slechts 99,95 euro! We doen dit omdat we alle aanstaande moeders in deze bizarre tijden van de COVID-19 graag willen begeleiden tijdens de zwangerschap. De tijd lijkt voor iedereen stil te staan nu, maar een zwangerschap gaat gewoon door. Daarom vinden wij het belangrijk dat zwangeren toch de kans krijgen om zich zowel lichamelijk als mentaal toch goed voor te bereiden op de bevalling. Zodat ook zij vol vertrouwen de bevalling tegemoet treden in deze onzekere tijd. Onze complete Online zwangerschapscursus helpt om zwangeren positief door de zwangerschap te begeleiden en hen heel veel tips, tricks en tools aan te reiken, zodat zij naderhand ook positief kunnen terugblikken op de bevalling.

Aanmeldformulier online cursus
Je emailadres wordt ook gelijk je gebruikersnaam om straks mee in te loggen


© 2020 Mam2b - Gebouwd door Robin