Over cursus

Zwangerschapsyoga

Ben je rond de 24 weken zwanger? Dan kun je starten met de cursus Zwangerschapsyoga.
Dit is een uitgebreide cursus waarbij alle relevante onderwerpen, naast de ontspannings- en ademhalingstechnieken, uitgebreid aan bod komen. Ideaal, als je voor het eerst gaat bevallen. Deze cursus bestaat uit 10 lessen van 75 minuten en wordt in de avonduren gegeven op locatie ‘De Fysiovrienden’ Eindhoven (maandagavond) en ‘Yoga Best’ (donderdagavond). (LET OP: momenteel worden er geen cursussen in groepsverband aangeboden. Je kunt wel gebruik maken van de Online cursus zwangerschapsyoga en privélessen)

Aandachtspunten en onderwerpen die aan bod komen tijdens de zwangerschapsyoga zijn:

 • Lage buikadem ter bevordering van ontspanning
 • Verschillende ademtechnieken om de weeën op te vangen en toe te passen tijdens het persen
 • Ontspanningsoefeningen
 • Leren luisteren naar je lichaam
 • Oefeningen om tijdens de zwangerschap in goede conditie te blijven
 • Lichaamshouding van de zwangere vrouw in het dagelijks leven
 • Bewustwording over het dragen van het kindje in het bekken
 • Bekkenbodemoefeningen
 • Contact maken met het kindje in de buik
 • Massage- en drukpunt oefeningen
 • Omgaan met angst en pijn
 • Voorlichting over de bevalling
 • Perstechnieken, baarhoudingen
 • Aanreiken van oefeningen voor de kraamperiode
 • De rol van de partner als ondersteuning en begeleiding tijdens de bevalling
 • Inclusief terugkomochtend met baby
 • Tijdelijk ook met partnerles als je de Facebook pagina liked!

Let op: We hebben ook een Compacte cursus zwangerschapsyoga van 5 weken, Compacte zwangerschapscursus van 4 uur, Online cursus zwangerschapsyoga, privélessen en combinatiepakketten!!!

Compacte zwangerschapscursus

MAM2B introduceert nu ook de Compacte zwangerschapscursus! In 4 uur tijd wordt je helemaal klaargestoomd voor de bevalling. Je leert je te ontspannen, diverse ademhalingstechnieken, de perstechniek en bevalhoudingen. Ideaal als je al eerder bevallen bent of als je weinig tijd hebt om een hele cursus te volgen. Inbegrepen bij de cursus onbeperkt thee en fruit. Wie al eerder een cursus bij MAM2B heeft gevolgd, ontvangt 20 Euro korting! -> Eerstvolgende Compacte Zwangerschapscursus is op zondag 13 maart 2022 van 9.00u – 13.00u op locatie De Fysiovrienden, Kalmoesplein 12-15 Eindhoven

Ben jij geen groepsmens, wil je liever 1 op 1 begeleiding? Dat kan! We geven ook privéles aan huis. Samen bekijken we wat je wensen en behoeften zijn en wordt er een les op maat gemaakt. Ook ideaal om samen met je partner, zus of vriendin te doen! Vraag gerust naar alle mogelijkheden.

Mama Samba

Als eerste in Nederland introduceert Mam2b de cursus Mama Samba. Ben je pas bevallen, dan is deze cursus echt iets voor jou! Behalve dat het een prettige manier is om te ontspannen samen met je pasgeboren baby, is Mama Samba goed voor het stimuleren van de ontwikkeling van je kind, het versterken van de band met je kind en het vertrouwd raken met je nieuwe lichaam.


Mama Samba stimuleert de ontwikkeling van je kindje

Mama Samba werd ontwikkeld voor moeders en hun baby’s van 6 weken tot aan de loopfase. Op heerlijke opzwepende muziek doe jij als mama oefeningen in danspassen, techniek, souplesse en kracht. Je kunt op allerlei manieren jouw kleintje daarbij betrekken. Zo ontstaat een samenspel die voor je baby bijdraagt aan de ontwikkeling op fysiek, emotioneel en sociaal vlak. Door het lichamelijk contact krijgt hij of zij een gevoel van veiligheid en vertrouwen en leert je kind zich te ontspannen. Ook stimuleren de oefeningen de hersenactiviteit, groei, coördinatie en ritmegevoel van je kindje. Bovendien komt de pasgeborene in aanraking met andere baby’s en vindt er onderlinge communicatie plaats.

Versterk de band met je baby

Bij Mama Samba staat het contact tussen moeder en kind centraal. Om zich te uiten kan je baby zich slechts beroepen op zijn of haar lichaamstaal. Het is dan ook belangrijk deze te leren kennen. Te weten wat je kindje fijn vindt, hoe hij of zij zich het beste kan ontspannen, maar ook bijvoorbeeld hoe je je baby het beste kunt dragen of in slaap wiegen, kan de eerste tijd samen met je kindje een stuk fijner maken.

Vertrouwd raken met je nieuwe lichaam

De oefeningen van Mama Samba helpen jou als kersverse mama bij het verbeteren van de conditie, het kwijtraken van de zwangerschapskilo’s en het verstevigen van de buik- en bekkenspieren. Behalve voor de fysieke veranderingen die hebben plaatsgevonden, is er ook aandacht voor de mentale gevolgen daarvan. Als nieuwe moeder kan je het gevoel hebben jezelf als het ware te zijn kwijtgeraakt en moet je je eigen ik terugvinden. De herontdekking van je vrouwelijkheid en sensualiteit is hier een voorbeeld van. De cursus helpt je hierbij.

Deze cursus wordt gegeven door een ervaren dans- en bewegingstherapeut / psychomotorisch therapeut. Aanmelden kan via: info@mam2b.nl

© 2020 Mam2b - Gebouwd door Robin